söndag 1 april 2012

Underbar vegansk lasagne




Lasagne
4 portioner

1 msk olja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm svartpeppar
300 g tofu, söndersmulad
1 kg krossade tomater
2 dl röda linser, kokta
2 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk salt
cirka 10 lasagneplattor (utan ägg)
2-3 dl sojamjölk
2 dl sojagrädde

Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt lök, vitlök och svartpeppar. Fräs tills löken mjuknat.
Tillsätt tofu. Häll i krossade tomater, röda linser, oregano, basilika och smaka av med salt. Låt koka några minuter.
Fördela ingredienserna i en eldfast gratängform. Varva tomatsås och lasagneplattor. I botten ska det vara tomatsås och avsluta med ett lager tomatsås.
Häll sojamjölken över lasagnen och toppa med sojagrädde. Grädda i 30 minuter i 200 grader. Servera med sallad.

Jag följer aldrig ett orginalrecept exakt. Här tillsatte jag en grovriven morot, mer örtkryddor, mer salt och peppar, lite agavesirap för att ta bort syran i tomaterna en aning, och så saltade och pepprade jag lite över sojagrädden, annars smakar den inte så mycket. Så mumsig!

1 kommentar:

Emma sa...

Googlade vegansk lasagne för att idéer till vad man ska ha i. Tack för tipset om att ha smulad tofu i, det blev verkligen supergott! :)